Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

Черноморец

Разположено на юг от Бургас и северно от популярния си съсед - античния град Созопол, рибарското градче Черноморец очарова с китните си къщички.В техните осеяни с цветя дворове са разположени симпатични ресторантчета и кафенета, малки магазинчета и всичко необходимо за пълноценна почивка и постоянно обитаване.

Още на влизане в Черноморец ще се потопите в спокойната му и уютна атмосфера, на която за късмет можете да разчитате през цялата година. А що се отнася до късмета, самият град Черноморец е разположен около залив, който има точно формата на символа на късмета в България - подковата. В случая тя е „нарисувана" от природата - прекрасен морски залив във формата на подкова, обърната на север.

Черноморец има около 2 500 жители. Освен с гостоприемството си, те се славят с риболовните си умения, забавляват добре гостите си, нагостяват ги вкусно с естествени продукти от градините си и правят чудесно вино от лозята около градчето.

Жителите на Черноморец са задружни и любезни хора. През 2009 г. те постигнаха целта си родното им място да бъде обявено за град, и скоро след това реставрираха почти изцяло изгорялата през 1994 г. църква „Св. Никола" със собствени средства. От оригиналния храм по чудо от пламъците бе спасен само кръстът и иконата на Св. Никола Чудотворец.

Св. Никола е и патрон на града и покровител на децата, моряците и рибарите. В града той е почитан още от стари времена, когато гърците наричали това красиво място „Агиос Николас" (Свети Никола).

Контакти

Свържи се с нас
Методи за плащане: